Мед

Товари 1-20 з 40

Від дорогих до дешевих
per page
Page
View as Сітка Список

Товари 1-20 з 40

Від дорогих до дешевих
per page
Page
View as Сітка Список

Мед - улюблений нами продукт

Корисні властивості меду

Мед, за твердженням багатьох експертів, є одним із найкорисніших харчових продуктів. Розповісти про мед усе, що про нього відомо, за одним разом неможливо. Тому виділимо найважливіші властивості меду.

Для початку - про користь меду. У меді міститься стільки корисних речовин, що і за їх кількістю, і за якістю цей продукт переважає більшість інших, які ми отримуємо від живих організмів.

Користь меду - це, насамперед, багатство вітамінів і мікроелементів, що необхідні нашому організму для підтримання здоров'я. Дуже важливими є такі властивості меду як нормалізація травлення (діяльності шлунково-кишкового тракту), сприяння швидшому відновленню (регенерації) тканин. А ще він є бактерицидним засобом, тонізує організм, стимулює роботу різних органів.

Легкість, із якою організм засвоює мед, є значною його перевагою. Тобто, якщо при споживанні звичайного цукру ми повинні витратити енергію, то мед не вимагає від нас ніяких її витрат. Адже глюкоза і фруктоза в меді знаходяться в простій формі і організм легко їх перетравлює, на відміну від цукру, який отримується промисловим способом - із цукрового буряка або тростини.

Десятки різновидів

Існують різні види меду, що залежить від рослин, із яких бджоли принесли взяток. З огляду на це розрізняють меди - акацієвий, гречаний, липовий, ріпаковий, каштановий, соняшниковий, з буркуну, з конюшини... При бажанні цей ряд може бути продовжений.

Розподіл бджолиного продукту відбувається і за географічною ознакою: луговий, степовий, польовий, гірський, лісовий, плавневий, тайговий. Може бути і територіальний поділ: карпатський мед, полтавський, алтайський, башкирський, кавказький і інші.

Але важливо врахувати, що однорідного, без домішок із цвіту інших рослин меду не буває. Адже бджоли беруть нектар не з однієї, а з багатьох рослин довкола. Обмежити їх у цьому аж ніяк не можна. Це відбивається і на смакових якостях: що більше нектару від різних рослин змішалося в меді, то насиченіший він ароматами.

На чому зупинитися

При виборі меду треба враховувати, де і в яких умовах він був зібраний. Адже якщо ці місця є забрудненими, якщо в них підвищені температура й вологість, то це безпосередньо вплине на властивості меду, його якість. У зв'язку з цим не рекомендуємо китайський мед, який збирають головним чином у субтропіках. Оскільки в цьому меді не дотримано необхідного співвідношення температури й вологості, він виходить дуже рідким і може швидко зіпсуватися - скиснути. Треба остерігатися й додавання в мед антибіотиків: вони запобігають його псуванню, але є небезпечними для організму.

Де купити мед

Купити мед варто від тих виробників, які гарантують натуральність і добру якість продукту. До таких продавців належить інтернет-магазин Аллзора, який продає мед, перевірений лабораторно, зі збереженими корисними властивостями. Звернувшись у цей магазин, ви зможете купити мед без будь-яких домішок і в товарному вигляді, що відповідає всім вимогам до цього продукту.